Uusi energiaomavarainen ja päästötön omakotiasuinalue eteläsuomen järvimaisemaan Mäntsälään

Laatuvaatimukset

Talojen teknis-taloudellinen päätavoite on, että jokainen talo on vuositasolla energiaomavarainen ja päästötön. Talon tulee olla ostajalle elinkaarikustannuksiltaan selkeästi edullisempi kuin perinteinen normitalo, kun kaikki elinkaarikustannukset (myös autoilu) otetaan huomioon. 
 
Keskipisteessä olevan rakennuttajan vakuuttaa talotoimittajien rakentamisen aikaisten, oleellisten laatuun vaikuttavien yksityiskohtainen, ennakkotiedottaminen ja vaiheiden dokumentaatio sekä haluttaessa tarkastusmahdollisuus yhdessä HO hankkeen laadunvarmistus ja talotoimittaja teamin kanssa sekä useat tavoitearvomittaukset.

konsepti ja toimittajat

Päähuomio on talon kuoressa. Talokohtaisilla käytännönläheisillä teknistaloudellisilla ratkaisuilla yhdessä yhteistyöenergiakumppaneiden kanssa aikaansaadaan riittävä paikallinen päästöttömän energian tuottaminen ja sen vaihdanta siten että talokohtainen energiaomavaraisuus vuositasolla saavutetaan. Rakennuttajakohtaiset erityistoiveet ja vaikutukset dokumentoidaan erikseen. Jokainen talo on laskennallisesti vuositasolla energiaomavarainen.

energiatase